I fredags var det den 16:e augusti. En av de viktigaste dagarna på året – Bockpremiär!

Jag och grabbarna gick upp kvart över tre och satte oss i bilen för transport ut till jaktmarken. Är väl meningslöst att poängtera, men Hanna och Benjamin fortsatte att tryna i sängen…

Satt upp på en stapel med ensilagebalar och njöt av gryningen – Få saker är så vackert som gryningen på ett jaktpass i augusti.

Klockan hinner bli fem och jag ser 5rådjur betandes ungefär 700meter bort på grannåkern. Strax efter halv sex är det ett rådjur som går i gränsen på marken och följer gränsen. Det viker åt mitt håll, fortfarande 300meter bort men jag ser att det är en fin bock. Det tar ungefär 30minuter innan det är inom skotthåll och jag skjuter. Ser att jag träffar men rådjuret springer till skogs. När adrenalinet lagt sig är jag tämligen säker på att djuret är dött, men om jag har fel så måste det få en chans att gå i lega innan eftersök. Tar en kopp the och väntar en timme innan jag går och hämtar hundarna. Bestämmer mig för att Wille skall få premiär på eftersök eftersom han har visat sig så duktig. Bägge hundarna får komma med till ensilagebalarna där jag satt på pass. Eros får träna platsliggning medan jag och Wille spårar. Släpper på Wille med uppgiften att göra ett spårsök. Wille letar av och fäster på. Han spårar i knappt hundra meter innan dess att han hittar en råbock med fin trofé på 7taggar.

Duktig Wille!

Eros då. Jo han slutade med platsliggningen eftersom han inte såg oss då, så han satte sig upp men satt kvar på stället. Det får duga när det är rådjursspår som pågår 😉