Yoda är en svart storpudelhane som fyllt tre år och som på grund av förändrad familjebild inte längre passar i vår familj.
Yoda är i grunden en mycket social hund som gärna har huvudet i knät och vill vara med överallt. Han älskar de han känner men har inte mycket övers för okända och ytligt bekanta till att börja med. Han har mycket integritet. Trivs absolut bäst som ensamhund eller i en mindre flock med tikar. Vidare är Yoda en riktig arbetsmyra; favoritsysselsättningen är att spåra, gärna vilt men spårar det som han blir tillsagd att spåra och gör det med glädje. I spårnivå är dygnsgamla viltspår och elitklass personspår inga problem. Vi har dock inte tränat speciellt mycket på att plocka pinnar i spåret. Under spårarbetet arbetar Yoda mycket självständig och är lätt att avläsa. Han är inget fan av utställning och vill helst slippa sådant. Han ska heller inte gå i avel.
Yoda har även behov av att röra på sig och älskar att springa och har även lätt för att bära saker, varför vi har kört lite apportering med honom.
Nu till det som inte fungerar i vårt hem. Yoda har svårt för mindre barn och sedan vår son började krypa fungerar det inte alls. Yoda tycker det är obehagligt och morrar när sonen kommer i närheten. Han har aldrig bitit!! yoda visar tydligt att han tycker det är jobbigt med småbarn. Äldre barn (7+) funkar jättebra och Yoda leker med de vi känner. Den oro som Yoda har i närheten av små barn har även gjort att det blivit lite problem mellan hundarna i flocken.
Pga ovanstående söker vi ett nytt hem till Yoda med betoning på *rätt* hem. Du/ni måste vara hundvana och spendera tid och energi tillsammans med hunden. Vad ni arbetar med tillsammans med hundar spelar mindre roll. Spår/lydnad/agility/jakt eller något annat, men han måste både få
röra på sig och använda huvudet regelbundet. Inga småbarn i den vardagliga familjen. Känner du att du skulle kunna ge yoda ett gott och varaktigt hem där han kan få vara den härliga hund han är? Ring oss på 073-6546398 Hanna eller Fredrik på 0702740896 eller skicka ett mail på yoda@pudeltok.se.